BUDJETTIHIIREN

VISIO

Taloudellinen vapaus kuuluu kaikille

ARVOT

Vapaus

Vapaus päättää omasta elämästään ja unelmistaan. Tehdä asioita omalla tavallaan ja niiden kanssa joiden kanssa haluaa. Yrittäjänä pääsen vapaasti toteuttamaan omia unelmiani

Oletko sinä tällä hetkellä siellä missä haluaisit olla? Teetkö töitä omien unelmiesi eteen vai työskenteletkö jonkun toisen unelman eteen, sivuuttaen näin omasi? En sano, että yrittäjyys olisi todellakaan ainoa keino tavoitella omia unelmiaan! Mutta toivon, että tämä herättää sinut pohtimaan, onko juuri nykyinen työsi tai elämäntilanteesi se, mitä oikeasti haluat? Jos on, niin hienoa! Olet silloin unelma-ammatissasi tai ainakin matkalla sinne!

Vapaus on siis elämäntapa, jossa voin tehdä itsellesi merkityksellisiä asioita, eikä minun tarvitse juosta ulkoisten ärsykkeiden perässä.

Hyvinvointi

Kaikki me tulemme eri lähtökohdista ja jokaisella meistä on erilainen elämäntilanne. Uskon kuitenkin vakaasti, että jokaisella meistä on mahdollisuus taloudelliseen vapauteen.

Se mitä taloudellinen vapaus tarkoittaa, on jokaiselle myös eri asia. Toiselle se saattaa tarkoittaa sitä, että pankkitilillä on tietty summa jäljellä laskujen ja muiden välttämättömyyksien jälkeen käytettäväksi hauskanpitoon, pitäen näin elämän viihtyisänä. Toisella puolestaan tavoite voi siintää hieman kauempana ja taloudellinen vapaus voi tarkoittaa hieman aiemmin työelämästä jättäytymistä.

Oli sinun määritelmäsi taloudelliselle vapaudelle mikä tahansa, olen täysin varma, että voit saavuuttaa sen! Tärkeintä on aloittaa matka kohti vapautta pienin askelin. Opit huomaamaan, että asioilla on tapana järjestyä, kun niiden eteen tekee pieniä muutoksia useasti, kuin tekisi jättimäisen muutoksen kerralla.

Tässä merkityksessään hyvinvointi muodostuu minulle Budjettihiirenä neljästä kokonaisuudesta: fyysisestä, henkisestä, psyykkisestä ja taloudellisesta.

 

Fyysinen hyvinvointi tarkoittaa, että pidän huola fyysisestä kunnostani riittävän ja monipuolisen liikunnan, levon ja monipuolisen ravinnon avulla. 

Henkinen hyvinvointi on itsetuntoa, miten tunnen, mistä ajatukseni tulevat. Positiiviset ajatukset ruokkivat positiivisia tekoja ja positiiviset teot puolestaan heijastuvat elämänilooni. Näen ympärillä paljon mahdollisuuksia ja haluan auttaa myös muita näkemään ne.

Psyykkinen hyvinvointi merkitsee, että pystyn tekemään asioita, saan asioita aikaseksi ja koen onnellisuuden tunnetta. Muistan olla kiitollinen, vaikka haastaviakin tilanteita tulee vastaan.

Taloudellinen hyvinvointi merkitsee, että vaikka elämässä moni asia aiheuttaisi stressiä, raha ei ole yksi niistä. Raha ei ole, eikä se saa olla päätavoite, vaan sen mahdollistama vapaus valita ja tehdä merkityksellisiä asioita on!