korkeakoulut

Korkeakouluille suunnatussa  luennossa keskitytään opiskelijan omiin raha-asioihin ja luodaan pohja kestävälle talouskäyttäytymiselle läpi opiskelijaelämän.

Giving a Lecture

Moi sinä opinto-ohjaaja, koulutuspäällikkö tai opiskelijayhdistyksen toimija! Mietitkö, miten voisit monipuolistaa opiskelijoidenne tapahtumaelämää tai opintojen sisältöä myös taloudellisen hyvinvoinnin näkökulmasta? Olet päätynyt oikealle sivulle, jatka vain lukemista.

 

Korkeakouluopiskelijoille suunnattu luentoni soveltuu parhaiten aivan opintojen alkuvaiheessa oleville ensimmäisen vuosikurssin korkeakouluopiskelijoille, mutta myös vanhemmille vuosikursseille. Luentoni soveltuu ennen kaikkea aloille, joiden opinnoissa ei muuten käsiteltäisi raha-asioita ja omaa taloutta. Luentoni ei siis sovi, tai ainakaan en pysty takaamaan lisäarvoa esimerkiksi kauppakorkeakoulun opiskelijoille.

 

Nuori opiskelija on suuren muutoksen edessä, kun opiskelijaelämä alkaa. Taakse jäävät tutut ja turvalliset mallit, joihin nuori on tottunut ennen opiskelijaelämää. Uusi koulutusohjelma, uudet kaverit, uusi opiskelutyyli, vastuu omasta taloudesta, mahdollisesti muutto uudelle paikkakunnalle ja muutto asumaan yksin. Tässä vain muutama esimerkki mitä kaikkea opiskelijaelämä tuo nuorelle tullessaan.

 

Nuori joutuu/pääsee ottamaan entistä suurempaa vastuuta omasta elämästään ja taloudestaan. Monet muuttavat suoraan vanhempien luota asumaan yksin ja täten vastaamaan kaikesta itse. Raha ja oma talous on yksi merkittävimmistä asioista, joka nuoren tulisi, ottaa haltuun, jotta opiskelijaelämästä saisi kaiken mahdollisen irti. Huolet raha-asioissa, kun heijastuvat monelle osa-alueelle elämässämme.

Nostaako opintolaina, mennäkö töihin opintojen ohella, muuttaisiko yksin vai kimppakämppään? Näiden kysymysten äärellä jokainen opiskelija joutuu miettimään mikä on hänelle itselleen se paras ratkaisu. Jotta hän voi tehdä itsellensä ja taloudellensa parhaimmat ratkaisut, tulee hänen tietää mitä vaikutuksia päätöksillä on tulevaisuudessa.

 

Tätä varten olen luonut opiskelijoille suunnatun luennon, jossa käydään läpi opiskelijan omaa taloutta, miten se saadaan kestävälle pohjalle ja miten nuorta kannustetaan järkeviin omaa taloutta tukeviin päätöksiin.

Täältä voit lukea asiakkaideni mielipiteitä luennoistani!

Pohditko seuraavia asioita:

  • Kannan huolta uusien opiskelijoiden valmiuksista hypätä uuteen elämänvaiheeseen

  • Haluan auttaa nuoria omissa raha-asioissa, koska tiedän, että raha-asiat heijastuvat monelle elämän osa-alueelle

  • Miten saisin meidän uudet opiskelijat kiinnostumaan omasta taloudestaan ja sen huolenpidosta

  • Osaisikohan joku puhua nuorille rahasta ja omasta taloudesta kiinnostavasti ja helposti ymmärrettävsti, omiin esimerkkeihin vedoten

  • Olen huolissani nuorten velkaantumisesta ja rahankäytöstä

  • Kannattaisikohan opintolaina nostaa?

Hinnasto

Koulutus, suomeksi, on saatavilla kahtena eri versiona:

  • Live-luento koulullanne, 60min, alk. 167€* (SUOSITUIN)

  • Etäkoulutus Teamsin välityksellä, 60min, alk. 417€

Luennon hinta (60min) 417€

*Jos haluat luennon jokaiselle ryhmällesi erikseen, voi yksittäisen luennon hinta pudota jopa 167€:oon.

Varsinais-Suomen ulkopuolelle suuntautuviin luentoihin lisätään matkakustannukset alk. 30€ 

Hintoihin lisätään arvonlisävero 24%

Maksu onnistuu verkko- tai sähköpostilaskuna.

Kouluttaja

Kouluttajana toimii unelmien saavuttamiseen erikoistunut talousvalmentaja ja puhuja Henri Hujala.

Missä koulutan?

Toimin pääosin Turun ja Etelä-Suomen alueella, mutta lähden mieluusti myös kiertelemään ympäri Suomea tärkeän asian vuoksi! :)

Takuu

Jos et ole 100% tyytyväinen koulutukseen, saat kaikki rahat takaisin!

Luennoitsijana unelmien saavuttamiseen erikoistunut talousvalmentaja
 
Minulla, talousvalmentaja Henri Hujalalla, on yli 10-vuoden jatkuvan opiskelun tuoma kokemus oman talouden hallinnasta, sijoittamisesta, säästämisestä ja unelmien jahtaamisesta oman näköisen elämän avulla. Tälläkin hetkellä elän unelmaelämääni yrittäjänä ihmisiä auttaen. 

Keväällä 2021 suoritin Varsinais-Suomen alueella yläkouluissa Oma talous tutuksi-koulukiertuetta. Olen osana Suomen Pankin ja oikeusministeriön toimijaverkostoa, jonka visiona on saada Suomesta maailman talousosaavin kansa vuoteen 2030 mennessä.

Täällä koko tarinani, siitä miten päädyin yrittäjäksi.

Huju2 (13 of 52).jpg
Image by Nathan Dumlao

Kenelle Miten selviän opiskelijabudjetilla - koulutus sopii parhaiten?

Budjettihiiri Henri Hujalan koulutus sopii parhaiten ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille tutustumisviikoilla tai pian sen jälkeen, koulutusalasta riippumatta. Myös myöhemmissä vaiheissa kursseille, joissa käsitellään omaa taloutta ja raha-asioita.

Jos et ole tyytyväinen koulutukseen, saat kaikki rahasi takaisin!

Takuun edellytyksenä on vain reilu ja rehti avoimuus! Kerro kritiikkisi ja huono kokemuksesi suoraan ilman kiertelyä ja selittelyä, kirjallisesti, jolloin voin julkaista palautteesi nimesi kera muiden palautetta antaneiden joukossa.

Kokemuksia Henri Hujalan luennoista

Henri Hujala on miellyttävä ja rauhallinen esiintyjä, jonka vahvuus on taito puhua talousasioista ymmärrettävästi ja niin, että nuoret innostuvat. Hän murtaa myyttejä ja tiukassa istuvia uskomuksia rahasta, sijoittamisesta ja säästämisestä.

Henri osaa puhua talousasioista mietitysti ja mieleenpainuvasti omista ja nuorten kokemuksista ammentaen. Hän osaa herättää kuulijat ajattelemaan omaa rahankäyttöään ja omaa talouttaan uudesta näkökulmasta, inhimillistä puolta unohtamatta.”

Oppilaanohjaaja Outi Koski, Maskun Hemmingin koulu